Ons Pleinavontuur

Van brainstormsessies tot uitvoering. Een nieuw schoolplein realiseren is met recht een avontuur!

We zijn gestart met een brainstormfase waarin kinderen de volledige vrijheid kregen om hun eigen ideeën vorm te geven. Vervolgens zijn ook ouders uitgedaagd om hun plannen vorm te geven en te presenteren aan elkaar.

Na verschillende bijeenkomsten is er een definitief plan ontstaan. Ons plein heeft een grote oppervlakte en biedt zo ook de mogelijkheid om veel van de dromen te realiseren. Van een boomhut met veel klim- en klautermogelijkheden, een water- en zandspeelplek tot een buitenleslokaal en pannakooi. 

Om dit alles te realiseren hebben we zowel middelen als materialen nodig. We hebben een subsidieaanvraag ingediend en deze subsidie toegekend gekregen! Ook hebben de kinderen zich ingezet door het organiseren van een kerstmarkt en zich sportief te laten zien d.m.v. een sponsorloop. Zo hebben we al een start gemaakt met het bij elkaar sprokkelen van het bedrag wat nodig is om ons plein te realiseren. Maar we zijn er nog niet! Klik snel verder op deze site om te ontdekken wat u voor ons kunt betekenen! 

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Doneren voor leren

Kijk hoeveel er ondertussen al gedoneerd is voor ons 'groene' schoolplein. Alle kleine beetjes zijn meer dan welkom. Heeft u al gedoneerd?

Pannakooi

En we zijn van start!!

De vloer van de pannakooi is (voor de helft al) gelegd! Voor de omranding zijn we op zoek naar fundering en materialen. Denk hierbij aan: allerhande metselstenen, straatklinkers, opsluitbandjes, grindtegels, betonblokken enz. Zolang het maar heel is en niet onder de noemer puin valt. Dit kan worden vermetseld of gebruikt worden om te stapelen. Via marktplaats is veel te vinden en te krijgen voor een schappelijke prijs. Heeft u oog voor geschikt materiaal en bent u handig als marktplaatsonderhandelaar? Dan maken we graag gebruik van uw kunde om een mooie deal voor ons te sluiten. Ook zijn we op zoek naar ouders die vervolgens in de gelegenheid zijn om (het liefst z.s.m.) de materialen met een aanhanger op te halen. Denk hierbij aan een straal van circa 10 km rond Doetinchem. Kunt u ons helpen met zoeken en/of ophalen?

Meld u dan bij Stofke Striekwold: info@montessorischooldepas.nl

Ja, ik geef om schoolplein
De Pas...

...en doneer een vrijwillige bijdrage voor dit mooie project!